Yrittäjänaisia ja erilaisia tarinoita – Mervi

Pidän tarinoista. Työssäni parasta on juuri kohtaamiset hyvinkin erilaisten ihmisten kanssa. Myös koulutuksissa olen päässyt tutustumaan eri alojen ammattilaisiin ja inspiroitunut monista ihmisistä valtavasti.

Tässä kanssani on Mervi Hardén, yksi opettajistani aromahoitajakoulutuksessa Frantsilassa. Mervillä on ihana tapa opettaa ja koska hänellä on pitkä ura takana hoitotyössä, opetuksessa on kokemuksen tuomaa syvyyttä. Kun Mervi hieroo, näyttää se silmissäni lempeältä ja läsnäolevalta taiteelta.

Mervi Frantsilassa

Pyysin Merviltä haastattelun, koska hänen elämänpolkunsa on mielestäni varsin mielenkiintoinen. Lisäksi minua kiinnostaa aina, miten käsillä työtä tekevät, ihmisten kanssa toimivat yrittäjät pitävät huolta omasta jaksamisestaan. Tämän haastattelun ääreen on hyvä pysähtyä pohtimaan, mitkä ovat oman elämän voimauttajia.

Miten Mervi on päätynyt tekemään hoitotyötä ja kouluttamaan?

Mervi oli parikymmentä vuotta maatalon emäntä ja sai kaksi tytärtä. Hän rakasti jo tuolloin luonnonläheistä elämää ja kesällä lypsy tapahtui ulkona, lypsykatoksessa. Maatalon emännyyden aikana Mervi kouluttautui hermoratahierojaksi, aromaterapeutiksi ja hierojaksi.

Avioeron jälkeen Mervi teki töitä omassa hoitolassa ja hänellä oli paljon asiakkaita. Samaan aikaan hän koulutti Frantsilassa aromaterapiaa.

Nyt Mervi on eläkkeellä ja hän asuu vanhassa, vuonna 1900 rakennetussa talossa, sekä tekee hoitoja edelleen kotona. Lisäksi hän kouluttaa Frantsilassa ja Luontojoogakoulu Aromiassa.

Miten Mervi on huolehtinut jaksamisestaan?

Kiireisimpinä vuosina Mervi ei ehtinyt riittävästi huolehtia jaksamisestaan. Hän kuitenkin kävi hieronnoissa, koska se oli välttämätöntä. Lisäksi Mervi käveli pieniä lenkkejä yksin, koska lyhytkin hetki itsensä kanssa auttoi palautumisessa.

Onko jotain, mitä Mervi tekisi toisin?

Ruuhkavuosien ollessa kiivaimmillaan, Mervi olisi voinut ottaa rohkeammin tilaa ja aikaa itselleen. Hän olisi myös pitänyt itsestään parempaa huolta: ”Opettelisin lempeästi, mutta lujasti sanomaan ei, jotta voisin kevein mielin sanoa kyllä. En myötäilisi toisen ihmisen tarpeita, oman hyvinvointini kustannuksella. Jos haluaa auttaa muita, ei kannata polttaa itseään loppuun”. Voiko tuota paremmin sanoa!

Mitkä ovat Mervin hyvinvoinnin peruspilarit ja onnen tuojat?

Välittömät, rehelliset ja avoimet suhteet läheisiin ihmisiin. Luonnossa kulkeminen. Kävely hiljaa yksin metsässä aistien tuoksut, äänet ja maiseman, tunne että luonnossa on kotona osana sitä, ei vain vierailijana. Irtipäästäminen suorittamisen paineista tuo vapauden tunteen.

Nyt kun Mervi asuu yksin, ei tarvitse ottaa vastuuta muista ja on helppo päästää irti. Ottaa vastaan päivät sellaisina kuin ne tulevat, tietäen että niitä on takanapäin paljon enemmän kuin edessä. Tunne on vapauttava ja antaa päiville arvoa.

Mervin suosikit eteerisistä öljyistä

Neroli on aina ollut Mervin suosikki, koska se poistaa jännityksiä. Frankinsense tuoksulampussa on puolestaan auttanut keskittymään meditoidessa ja tuo tilaan pyhyyden tuntua. Greippi nostaa ilon pintaan ja saa huumorin kukkimaan. Iän myötä myös ruususta on tullut Mervin lempituoksu. Kun ruusuhydrolaattia (hydrolaatit syntyvät eteeristen öljyjen höyrytislauksen yhteydessä ja niitä voidaan käyttää kasvovetenä) suihkuttaa kasvoille, tuntuu siltä kuin oma naisellisuus puhkeaisi kukkaan. Siinä kuplassa on hyvä olla ❤️

Mitä sinulle kuuluu?

Yllä olevan haastattelun voi myös tehdä itse itselleen. Sen myötä voikin olla helpompi antaa itselleen vinkkejä omaan jaksamiseen ?

Jätä kommentti