RAVINTONEUVONTA

Ravintoneuvonnasta saat monipuolisesti apua ja tukea omaan hyvinvointiin.

Olipa kyseessä isompi elämäntapojen remontti tai ainoastaan yhden osa-alueen korjaus, muutos on helpompi tehdä, kun rinnalla kulkee toinen ihminen.

Painonpudotus on yksi yleisimpiä syitä varata aika ravintoneuvontaan. Yleensä siihen linkittyy myös joku omaan terveyteen liittyvä syy, kuten esimerkiksi korkea verenpaine, kohonneet verensokeriarvot tai yleinen energian puute.

Ravintoneuvonnassa saat selkeät ohjeet ruokavalion muutoksiin liittyvissä asioissa. Lisäksi on hyvä kiinnittää huomiota muihin elämäntapatekijöihin. Eteneminen tapahtuu kuitenkin asiakkaan eli sinun toiveidesi mukaan, vaikka selkeät tavoitteet asetetaankin.

Ravintoneuvonnasta apua mm.
  • Painonpudotuksessa
  • Verensokerin hallinnassa
  • Tyypin 2 diabeteksen hoidossa
  • Kohonneen verenpaineen tai veren rasva-arvojen hoidossa
  • Lievissä suolistovaivoissa
  • Yleisen hyvinvoinnin kohottamisessa (energian / vireyden lisääminen)

MITÄ RAVINTONEUVONNASSA TAPAHTUU

Ennen ensimmäistä tapaamista ruokapäiväkirjaa tulisi pitää kolmen päivän ajan. Tämän lisäksi täytetään ravitsemukseen ja terveyteen liittyviä lomakkeita, jotka osaltaan luovat pohjan onnistuneeseen ravintoneuvontaan. Täytetyt lomakkeet toimitetaan aina ennakkoon, joko perinteisellä postilla tai sähköpostilla. Ensimmäinen tapaamisaika sovitaan tässä yhteydessä. Tapaamiseen tulee varata aikaa n. 1-1,5 tuntia. Vastaanotolla käydään läpi täytetyt lomakkeet ja keskustellaan muistakin asioista.

Tapaamisen yhteydessä asetetaan tavoitteet, sekä laaditaan yhdessä suunnitelma. Esimerkiksi vitamiinien ja hivenaineiden puutostilat saattavat aiheuttaa erilaisia oireita, jotka voidaan korjata asianmukaisella ruokavaliolla ja lisäravinneohjelmalla. Tarkemmat ohjeet lähetetään tapaamisen jälkeen sähköpostilla.

Ensimmäisen tapaamisen jälkeen sovitaan mahdolliset jatkotapaamiset ja yhteyttä voidaan pitää tarvittaessa myös sähköpostitse tai puhelimitse.

Sinä päätät, miten haluat neuvonnassa edetä, eikä ensimmäinen tapaaminen velvoita mihinkään. Joskus jo yksi tapaaminen antaa sen mitä on lähtenyt hakemaan. Motivaation ylläpitämisen kannalta on toisinaan hyvä tavata muutamia kertoja.

Elämäntapojen muutos tapahtuu askel askeleelta ja jokainen määrää itse tahdin. Meillä on myös paljon uskomuksia itsestämme ja pää pitää saada mukaan muutokseen. Käsissämme on valtava määrä tietoa, mutta muutokseen vaaditaan toisinaan se rinnalla kulkija ja tsemppari.

Neuvonnassa sinut huomioidaan kokonaisvaltaisesti, unohtamatta liikuntaa, riittävää lepoa ja psyykkisiä tekijöitä. Kaikki vaikuttaa kaikkeen.

En itsekään elä ”täydellistä” elämää ja kompuroin edelleen erinäisten asioiden kanssa. Välillä menee paremmin, välillä huonommin ja sellaista elämä on. En halua edustaa tiukkapipoisten liittoa, vaan ennemminkin hyväksyntää ja armollisuutta itseä, sekä toisia kohtaan. Tavoitteita voi kuitenkin aina asettaa ja suunnitella sillä hetkellä sopivimmat askelmerkit kohti tavoitetta.

RAVINTONEUVONNAN HINNAT

Ensimmäinen käynti 60-90 min, 115€

Jatkokäynnit 30-45 min, 55€

Lisätietoa ravintoneuvonnasta löydät Suomen Ravintoterapiayhdistyksen sivuilta.