Niska, pää ja kasvot jumissa

Vietämme ison osan valveillaoloajasta pää kumarassa. Monen työ on päätteen ääressä istumista. Kuluneen vajaan kahden vuoden aikana kontaktit työkavereihin ja toisiin ihmisiin ovat tapahtuneet suurimmaksi osaksi laitteiden välityksellä. Tähän päälle lisätään vielä mobiililaitteiden kanssa vietetty muu aika.

Kivut ja kiristykset ovat looginen seuraus etukenoisesta ja staattisesta kehonkäytöstä.

Mitä kehossa tapahtuu?

 • Pää (paino 4,5-6 kiloa) on kumarassa tai työntyy vähintäänkin eteenpäin ja kehon painopiste muuttuu.
 • Rintakehä pyöristyy ja putoaa alas.
 • Kaularanka ja sitä ympäröivät lihakset joutuvat koville painopisteen muututtua.
 • Stressi ja kiire kiristävät purentalihaksia ja aiheuttavat hampaiden narskuttelua yöaikaan.
 • Kireät purentalihakset kiristävät ohimolihasta ja päänahkaa -> seuraa mm. päänsärkyä ja migreeniä.
 • Kireät purentalihakset vaikuttavat silmiin asti, jotka puolestaan ovat väsyneet staattisesta päätteen tuijotuksesta.
 • Ilmelihakset jäävät vähemmälle käytölle, kasvot ”kivettyvät”.

Jatkuva kiire ja murehtiminen ylläpitää hermoston aktiivisessa tilassa. Jos palautumista ei tapahdu, se näkyy silmissä, kasvoissa ja koko olemuksessa. Lisäksi tunnetiloilla on suuri merkitys ja sitäkin kautta on tärkeä hakea mielelleen ja keholleen mahdollisimman monipuolisia positiivisesti liikuttavia kokemuksia virtuaalimaailman ulkopuolelta. Niitä voivat olla yhtä hyvin metsäretket, läheisten kanssa vietetty aika, mukavat harrastukset ja erilaisissa hoidoissa käynnit.

Olen hyödyntänyt yllä olevassa tekstissä SKY kosmetologi -lehdessä 3/21 ollutta artikkelia ”Kasvot Ruudulla”. Jutun on kirjoittanut toimittaja Anu Herrala ja asiantuntijana on toiminut kollegani Annika Hampaala-Pussinen. Annika on SKY-Cidesco -kosmetologi ja Method Putkisto 3D Kasvotekniikka -ohjaaja.

Hieronnat ja hoidot, jotka rentouttavat ja vapauttavat jännityksiä kasvojen alueella

Yin Your Skin Pro® kosmeettinen gua sha ja Ajara kasvohieronta

Mitä tekevät?

 • Lempeät, toistuvat ja tarkat hoitoliikkeet rentouttavat ja rauhoittavat, sekä vapauttavat jännityksiä. Kosmeettisessa gua shassa hoito tapahtuu gua sha -lastalla ja -lusikalla, Ajara kasvohieronnassa hoito tehdään käsin. Ajara hieronnassa kasvot saavat samalla luonnonmukaista kuivaharjausta muistuttavan kuorinnan, koska hoito tehdään ilman öljyä, puhtaille kasvoille.
 • Parantavat ihon liikkuvuutta ja verenkiertoa. Iho saa tervettä hehkua ja näyttää elinvoimaisemmalta.
 • Parantavat lymfanestekiertoa ja poistavat turvotusta.
 • Kosmeettisessa gua shassa käytetty hyvälaatuinen, ihotyypille sopiva öljy ravitsee ihoa ja antaa kosteutusta. Silottaa samalla ihoa ja pieniä juonteita.
 • Kosmeettinen gua sha kohottaa ja tuo kasvojen piirteet kauniisti esille.
 • Ajara kasvohieronnassa kiristetään ja rentoutetaan kasvolihaksia vuorotellen. Vuoroliikkeet parantavat kasvolihasten vireyttä.

Kestoltaan pitkät hieronnat rentouttavat usein niin, että saatat nukahtaa hoitoon. Moni sanoo hoidon jälkeen virkistyneensä sekä ulkoisesti, että sisäisesti.

Tästä pääset lukemaan lisää molemmista hieronnoista.

Yin Your Skin Pro® kosmeettinen gua sha
Ajara kasvohieronta

Stressinpoistohoito

Stressinpoistohoito sisältää perinteisemmän kasvohieronnan, jossa hierotaan myös pään aluetta. Hierontaan kuuluu lisäksi niskan, hartioiden, käsien ja jalkaterien hieronnat. Kokonaisvaltaisesti rentouttava kokemus, kun kehon eri ääripäät saavat käsittelyn samalla kertaa.

Stressinpoistohoito

Hemmottelupaketit

Hemmottelupaketit pitävät sisällään vartalon hierontaa eteerisillä öljyillä ja kasvojen hoitoa, sekä hierontaa. Kauneus- ja Hyvinvointipiste Pastellissa on kolme erilaista hoitopakettia. Nämä käyvät ihanasta minilomasta, kun tarvitset irtioton arjesta. Hoidon päätteeksi voit istua vielä hetken hiljaa hoitopedissä, nauttia piristävän terveysshotin, sekä pientä purtavaa.

Hemmottelupaketit

Jätä kommentti