Nainen kasvohoidossa – kosmetologin ja asiakkaan dialogia ihonhoidosta

UUSI JUTTUSARJA

Teen hoitolassani eniten kasvohoitoja. Minulla on eri ikäisiä asiakkaita ja heillä on myös varsin erilaisia tarpeita ja toivomuksia kasvojen hoidon suhteen. Tämä tekee työstäni varsin mielenkiintoista ja antoisaa.

Moni asia vaikuttaa ihon kuntoon. Jokainen meistä saa syntymälahjana joukon ominaisuuksia ja esimerkiksi ihotyyppi on yksi sellainen, joka murrosiästä eteenpäin näyttäytyy itse kullakin omanlaisena. Ihon kuntoon ja hyvinvointiin voidaan onneksi vaikuttaa monella eri tapaa. Hormonaalisista syistä johtuvat iho-ongelmat ja toisaalta iän mukanaan tuomat muutokset ovat yleisimpiä teemoja, joista käyn keskusteluja asiakkaideni kanssa. Ihon kuivuminen ja couperosa ovat myös varsin yleisiä iho-ongelmia.

Itselläni on pintakuiva, vanheneva sekaiho, josta löytyy yhä edelleen puhdistettavaa. Luulin joskus, että mustapäät vähenisivät iän myötä, mutta suurentava peili kertoo jotain muuta ? Siihen päälle lisätään ihon veltostuminen ja pigmenttimuutokset. Kaikki muu, paitsi juonteet ja veltostuminen saadaan hyvällä pohjustuksella peittoon. Hyvä niin. Peittäminen on ok, mutta ihon hyvä hoitaminen on mielestäni vielä tärkeämpää. Pyrin käymään myös itse säännöllisesti kasvohoidossa sen lisäksi, että pidän hyvästä kotihoidosta huolta.

Aloitan ihonhoitoon liittyvän juttusarjan. Pyysin mukaan Terhiä, joka osallistuu kirjoittamiseen asiakkaan näkökulmasta. Toivon, että pystyisimme yhdessä antamaan vähän laajempaa näkökulmaa ihonhoitoon liittyen, kun saat lukea hoidoissa käyvän asiakkaan kokemuksista.

Terhiin olen tutustunut noin 12 vuotta sitten, kun työskentelimme samassa yrityksessä. Sittemmin meidän molempien elämään on tullut lisää opintoja, uusia työkuvioita ja muita elämänmuutoksia. Kun olin avaamassa hoitolaani keväällä 2018, satuin törmäämään Terhiin eräillä messuilla ja tänä päivänä meillä on yrittäjyyteen liittyviä yhteistyökuvioita. Minusta on todella kiva päästä tekemään tätä juttusarjaa yhdessä, koska ja vaikka olemme eri ikäisiä, meillä on paljon yhteistä ja jaamme samanlaisen arvomaailman. Ajatuksenani on ottaa Terhi huomioon kokonaisvaltaisesti. Tähän kuuluu myös ravitsemukselliset tekijät. Enempää tässä vaiheessa en osaa kertoakaan, koska valmista käsikirjoitusta ei ole ? 

Terhin esittely

”Olen Terhi, 35-vuotias markkinoinnin alalla toimiva yksinyrittäjä. Kun Minna kysyi, haluaisinko lähteä mukaan tähän ”juttusarjaan”, olin heti innoissani! Kauneudenhoito ja hyvinvointi on itselleni tärkeä elämää ja on mahtavaa päästä Minnan hellään hoitoon, sekä kuulemaan ammattilaisen vinkkejä.

Taustaksi kerron hieman oman ihoni tarinaa. Mulla on ollut aina ennen niin sanotusti hyvä iho. Hieman pintakuiva, mutta näppyjä oli teinivuosinakin vain hyvin satunnaisesti. Ongelmat ihon kanssa alkoivat vasta aikuisiällä joitain vuosia sitten kun ensin vaihdoin yhdistelmäpillerit minipillereihin, josta seurasi puolen vuoden kuluttua ihon räjähdys täyteen näppyjä leuan ja poskien alueelle. Vaihdoin paniikissa takaisin yhdistelmäpillereihin, ja iho rauhoittui. Muutama vuosi sitten päätin kuitenkin, että haluan luopua kokonaan e-pillereistä. Iho ei tällä kertaa varsinaisesti räjähtänyt, mutta siitä asti erityisesti leuan alueelle putkahtelee säännöllisen epäsäännöllisesti näppyjä. Jotain yhteyttä kuukautiskiertoon tällä on, mutta kuvio ei silti ihan tasaisena toistu kuukaudesta toiseen. Ruokavalio vaikuttaa myös paljon ja usein viikonlopun herkuttelun jälkeen erityisesti alkaa näppyjä puskemaan. Mulla on myös melko ohut iho, jonka seurauksena näpyistä jää punaiset jäljet vielä pitkäksi aikaa. Nämä arvet itseäni häiritsevät jonkin verran, vaikka toki ne saa meikillä peitettyä. Kosmetiikan ja ihonhoitotuotteiden osalta olen tehnyt pikkuhiljaa siirtymää viime vuosien aikana luonnonkosmetiikan suuntaan, vaikka multa arkea helpottavat ripsipidennykset ja micro blading -kulmat löytyykin. Uskon balanssiin kaikessa, myös tässä ?

Lyhyesti vielä muusta elämästäni. Harrastuksiini kuuluu mm. jooga ja muu liikunta (tosin muu liikunta on viime aikoina jäänyt hieman vähemmälle – ryhtiliikkeen paikka!). Kokonaisvaltainen hyvinvointi on mulle tärkeää. Olen vielä melko tuore yrittäjä ja yrittäjyys on tuonut tähän omat haasteensa. Tasapainoa työn ja vapaa-ajan kanssa opettelen jatkuvasti ja yritän löytää omat tapani lisätä hyvinvointiani melko vaihtelevien päivien keskellä. Vapaa-ajalla vietän myös paljon aikaa ystävien kanssa ja matkustelen aina kun se on mahdollista. Löydät mut Instagramista www.instagram.com/terhi_heartive.”

Kasvohoito numero 1

Minulla ei ollut mitään varsinaista suunnitelmaa, kun Terhi tuli ensimmäiseen kasvohoitoon. Ajatuksia kylläkin, koska Terhi oli jo aiemmin kertonut omaan ihoon liittyvistä ongelmista. Olen tehnyt aiemmin Terhille Slow Beauty by Kauneuspastelli kasvohoidon sekä Ajara kasvohoidon. Molemmat hoidot ovat ihania ja rentouttavia, koska kumpaankin kuuluu pitkät hieronnat.

Nyt halusin päästä pintaa syvemmälle ja keskustelimme aluksi Terhin tämän hetkisestä ihonhoidosta kotona ja hieman myös ravitsemuksellisista tekijöistä. Terhi pitää ihostaan hyvää huolta ja on mielestäni avoimen utelias kokeilija, joka myös tietää itse kosmetiikasta sekä ihonhoidosta paljon. Ravitsemuksenkin suhteen Terhi on hyvin kartalla siitä, mitkä seikat vaikuttavat hänen ihonsa kuntoon. Tutkimusretkemme kohde ja haaste onkin lähinnä hormonaaliset tekijät. Mitä kaikkea on tehtävissä leuan alueen iho-ongelmiin ja miten näppyjen elinikää saisi ainakin lyhennettyä.

Pintapuhdistuksen jälkeen ja ihoa tutkittuani päätin tehdä varsin perinteisen kasvohoidon eli ihon mekaanisen puhdistuksen, jonka pääjuttu on ihon syväpuhdistus niin sanotulla perinteisellä menetelmällä ihomatorautaa käyttäen. Tähän päädyin sen vuoksi, että Terhillä oli aikaa edellisestä puhdistuksesta ja ihossa oli mielestäni puhdistamisen tarvetta. Hoidossa käytin EkoPharman tuotteita, jotka ovat Terhille jo jonkin verran tuttuja ja Vadelma-linjan tuotteita löytyy kotoakin.

Terhin iho tuntui pehmeältä ja hyvältä. Puhdistettavaa löytyi otsalta ja nenästä. Terhillä oli myös muutamia miliumeja, joista poistin isoimmat. Milium eli luufinni on keratiinia, jota ei saa poistettua puristamalla. Miliumin tyveen tai päälle pitää puhkaista neulalla reikä, jotta keratiinin saa pumpattua ulos. Mitä pienempi milium on, sen haasteellisempaa sen poisto on.

Etenkin nenänpielissä olevat mustapäät lähtivät Terhiltä hyvin, koska ne olivat jo osin ulkona. Leuan alueella oleviin yksittäisiin näppyihin en koskenut. Niihin suosittelin kotihoitoon EkoPharman Karpalo-linjan Sinkkipastaa, joka edistää tulehduksien paranemista. Tuote tasapainottaa talintuotantoa, sekä rauhoittaa ja suojaa ihoa. Sinkkipastaa suosittelin käytettäväksi ihonpuhdistuksen jälkeen iltaisin paikallisesti leuan ongelmakohtien päälle. Tavoitteena on, että näppyjen elinikää saataisiin lyhennettyä.

Ihon syväpuhdistuksen päätteeksi levitin Terhin kasvoille EkoPharman Vadelma probioottisen naamion ja kaulalle Vadelma-linjan voidemaisen naamion. Ensin mainittua voi käyttää sellaisenaankin paikallisesti juuri ihon ongelmakohtiin. Naamio sisältää mm. eläviä probiootteja, vadelmaa, aloe veraa ja puhdistavaa savea. Naamion vaikuttaessa hieron Terhin niskoja ja hartioita, sekä painelin hieman päänahkaa. Hoidon päätteeksi valitsin Vadelma-linjasta silmänympärysvoiteen, seerumin ja 24 h hoitovoiteen.

Ajatuksenani on suositella Terhille hoidon päätteeksi aina yksi tuote kotikäyttöön. Nyt se oli EkoPharman Karpalo Sinkkipasta. Iho-ongelmien ratkominen ei ole aina kovin yksinkertaista. Se tekee työstä mielenkiintoista ja laittaa tutkimaan asioita.

Tulemme jatkossa nostamaan esille muitakin teemoja. Talven tulo vaikuttaa aina ihoon ja toisaalta hyvinvointiin liittyen toisinaan voi olla sellainen hetki, kun kaipaa vain irtiottoa arjesta ja r e n t o u t u m i s t a ?

Terhi tulee jakamaan kuulumisia hetken perästä ja kertoo, miten kotihoito on startannut Sinkkipastan kanssa – pysy kuulolla!

Jätä kommentti