Nainen kasvohoidossa – kosmetologin ja asiakkaan dialogia ihonhoidosta – Osa IV

Ihonhoitoon liittyvä juttusarja jatkuu! Juttusarjassa minä, eli Kauneuspastellin Minna, käyn dialogia Terhin kanssa, joka osallistuu kirjoittamiseen asiakkaan näkökulmasta.

Edellisestä kasvohoidosta on vierähtänyt kaksi kuukautta. Tähän väliin on mahtunut joulu ja tervetullut levähdystauko arjen kiireistä. Koska talvi on antanut odotuttaa itseään ja sää on pysynyt melko lämpimänä, ihon kuivuminen ei ole muodostunut ongelmaksi. Tähän aikaan vuodesta moni kokee kuitenkin ihon värin hieman elottomaksi ja harmaaksi. Jälkimmäiseen liittyen minulla oli ajatus tehtävästä hoidosta, mutta ensin halusin jälleen tietää mitä Terhille kuuluu.

Terhin ihon kuulumiset

Viimeksi tehdyn gua sha -kasvohoidon jälkeen Terhi oli käyttänyt ahkerasti ostamaansa gua sha -lastaa kotona. Usein käy niin, että vaikka jostain innostuu, hyvä aie jää kiireen keskellä aikeeksi. Terhillä oli mielestäni loistava ratkaisu tähän ja olenkin sitä suositellut gua sha -hieronnoissa käyneille asiakkailleni. Hierontaan ei välttämättä tarvitse ottaa aikaa erikseen, vaan käyttää gua sha -lastaa iltarutiinien yhteydessä muutamana iltana viikossa. Toisin sanoen, kun illalla levittää seerumin kasvoille, lisää päälle hieman öljyä ja imeyttää sen iholle gua sha -lastan avulla. Tämä ei vie aikaa kuin hetken ja siinä samalla kasvoista poistuvat päivän kireydet.

Hoitoajankohta sattui varsin kiireiselle viikolle. Terhillä oli muutto käynnissä ja paljon tehtävää. Leukaperissä hormonaaliset tekijät ilmoittelivat myös itsestään. Iho oli kuitenkin muuten hyvässä kunnossa, ottaen huomioon, että itsestä huolehtiminen juuri tässä kohtaa oli saanut vähän vähemmän huomiota.

Hoidon kuvaus

Hoidon alun tein hyvin pitkälle saman kaavan mukaan kuin edellisellä kerralla. Puhdistin kasvot EkoPharman Karpalo Oil-to-Milk puhdistusöljyllä ja Vadelma puhdistusvaahdolla. Kasvovetenä käytin Vadelma kasvovettä. Kuorin Terhin kasvot Frantsilan uudistavalla kuorintavoiteella, josta on tullut yksi suosikeistani.

Tämän jälkeen levitin Terhin kasvoille Tyrni seerumin. Vaikka Terhin ei ikänsä puolesta ole vielä Tyrni anti-age -tuotteiden varsinaista kohderyhmää, ajattelin että vitamiinirikas tuote, joka sisältää myös probiootteja, voisi antaa sopivan piristysruiskeen tähän hetkeen.

Imeytin seerumin Ditelle-laitteella, joka on kotimainen innovaatio. Valitsin ohjelmaksi ultraääni + mikrovirta -hoidon. Ultraäänellä tehtävän imeytyksen lisäksi mikrovirta aktivoi ihoa, jolloin se omalta osaltaan tehostaa seerumin imeytymistä, parantaa ihon happiaineenvaihduntaa sekä kirkastaa ja tasoittaa ihon väriä. Leuan aluetta en käsitellyt siinä olevien hormonaalisten näppylöiden vuoksi.

Tältä näyttää Ditelle-laite. Kuvassa hoidossa toinen asiakas ja käytössä eri hoitopää kuin Terhin hoidossa.

Leuan/suun ympärysalueelle levitin Ditelle-hoidon jälkeen Frantsilan elvyttävän yrttisavinaamion. Se on toinen uusi suosikkituotteeni, joka tekee ihosta kirkkaan ja kuulaan. Terhille laitoin naamion ainoastaan paikallisesti sen syväpuhdistavan ominaisuuden vuoksi. Naamio soveltuu mielestäni parhaiten seka-/rasvaiselle iholle tai paikallisesti niille ihoalueille, joissa esiintyy epäpuhtauksia tai kaipaavat tasapainotusta. Muuten laitoin kasvoille EkoPharman Vadelma naamion. Kaulalle en naamiota laittanut, koska Terhin iho reagoi siltä alueelta naamioon.

Naamioiden vaikuttaessa hieroin niskojen ja hartioiden aluetta. Hieronnassa käytin Frantsilan Hellä hierontaöljyä ja sekoitin joukkoon sitruunan eteeristä öljyä. Sitruuna virkistää ja parantaa työtehoa ja sellaista Terhi tuli vielä tarvitsemaan hoidon jälkeen. Hoidon päätteeksi kasvoille laitettiin EkoPharman Herukka silmänympärysvoide, Vadelma seerumi ja 24h:n hoitovoide.

Terhin ajatuksia hoidon jälkeen

En ole aiemmin ollut Ditelle-laitehoidossa, joten oli mielenkiintoista päästä testaamaan sitä. Laitehoito tuntui siltä kuin iholle olisi tullut pienen pieniä sähköiskuja, etenkin tietyissä kohdissa kasvoja. Minna sääti laitteen tehoa tuntemusteni mukaan, sillä laitehoito saa tuntua vain sopivasti eikä hoidon ole tarkoitus tuntua epämiellyttävältä.

Laitehoito-osuuden jälkeen Minnan aina ihanan rentouttava hieronta tainnutti tämän väsähtäneen muuttajan unen ja valveen rajamaille, mutta raikas sitruunan tuoksu kyllä piristi mieltä ja hoidon jälkeen olo oli rentoutunut, mutta energinen.

Seuraavana päivänä huomasi selkeästi, että nesteet olivat lähteneet kasvoista liikkeelle ja sen johdosta posket kaventuneet. Vaikka Minna ystävällisesti aina väittääkin, että minulla ei olisi tarvetta anti-age-hoidoille, on otsaani alkanut muodostua ilmejuonteita ja huomasin niiden tasoittuneen. Hoito myös selkeästi tasoitti ihon väriä.

Tästä pääset lukemaan Terhille tehdyistä aiemmista hoidoista:

Jätä kommentti