Aromahoitajan koulutus Frantsilassa

Kiinnostuin ensimmäisen kerran aromaterapiasta ja eteerisistä öljyistä 90-luvulla, opiskellessani kosmetologiksi. Tuoksut itsessään ovat kiinnostaneet minua jo lapsesta lähtien. Olen ollut työurallani paljon tekemisissä tuoksujen parissa, joskin hieman eri sektorilla ja täysin erilaisessa maailmassa kuin nyt hoitolatyössä.

Kehittelin viime syksynä Slow Beauty by KauneusPastelli kasvohoidon. Siinä on ajatuksena rauhoittuminen, rentoutuminen ja eteeriset öljyt, sekä luonnollisesti myös kasvojen ihon hoito. Tarkoituksenani on luoda kokonainen hoitokokonaisuus Slow Beauty by KauneusPastellin ympärille. Kiinnostuin tämän hoidon myötä uudestaan eteerisistä öljyistä ja olen hyödyntänyt niitä pääsääntöisesti diffuuserissa.

Diffuuseri on pieni ilmankostutin, jonka avulla voi levittää aromaattisia tuoksuja huoneilmaan. Riippuen fiiliksestä, diffuuseriin voi laittaa esimerkiksi mielialaa kohottavaa tai piristävää eteeristä öljyä tai rentoutumista edesauttavaa öljyjä. Vaihtoehtoja on todella paljon!

Kaikki edellä mainittu johti lopulta siihen, että tuli halu oppia tuntemaan eri öljyjen vaikutukset paremmin ja saada niistä muutenkin mahdollisimman paljon lisää tietoa. Lisäksi halusin opetella tekemään aromaterapiaan pohjautuvaa hierontaa, koska olen käsityöläinen ja uskon hieronnan parantavaan voimaan. Erilaisia tekniikoita ei koskaan voi olla liikaa ja niitä on mielenkiintoista päästä varioimaan eri hoidoissa.

Aloitin aromahoitajan opinnot 17-18.8 Frantsilassa, Hämeenkyrössä. Ensimmäinen viikonloppu oli vaikuttava, eikä vähiten ihanan ympäristönsä takia ? En oikeastaan edes tuntenut olevani varsinaisesti koulutuksessa, ennemminkin minilomalla. Frantsilan Luomuyrttitilalla on pitkät perinteet luomuyrittiviljelyssä, yrttituotteiden, luontaisterveys- ja -kauneustuotteiden valmistuksessa, sekä yleisen tietouden jakamisessa. Luomuyrttitilan perustajat Virpi Raipala-Cormier ja James Cormier haluavat edistää kaikella toiminnallaan samalla myös terveellisiä elämäntapoja ja tämä kaikki välittyi vahvasti viikonlopun aikana.

Ensimmäisenä viikonloppuna opiskelimme mm. aromaterapian perusteita ja historiaa, eteeristen öljyjen tuotantomenetelmiä, sekä tietämystä niiden aitoudesta. Keräsimme pellolta karjalanminttua ja pääsimme näkemään tislausdemon. Samalla meille esiteltiin luomuyrttitilan tehdas. Kävimme läpi eteeristen öljyjen kontraindikaatioita eli vasta-aiheita ja pääsimme sunnuntaina vielä tekemään hoitoharjoittelua päänalueelle ja rintakehälle.

Aromahoitaja koulutus kestää maaliskuuhun 2020. Tulen kertomaan siitä myös jatkossa lisää ja lokakuusta lähtien aloitan harjoitushoitojen teon.

Saan lähiopetusviikonlopuista paljon enemmän kuin pelkän koulutuksen. Sen lisäksi, että oppimisympäristö on paras mahdollinen aihepiiriä ajatellen ja opettajat ovat alan parhaita, opin myös toisilta opiskelijoilta paljon. Joukkomme on varsin kirjava ja jokaisella meillä on oma tarinamme, miksi olemme halunneet tulla opiskelemaan aromaterapiaa ja eteerisiä öljyjä.

Tässä kohtaa voin jälleen kerran todeta, että kannattaa lähteä oman mukavuusalueen ulkopuolelle ihmettelemään asioita. Minulla oli kevään ja kesän aikana useampi syy, miksi en pysty osallistumaan kyseiseen koulutukseen. Onneksi päätös opiskelun aloittamisesta vei voiton ❤️

Jätä kommentti